dijous, 13 d’octubre del 2011

Demà, tots i totes a la mani de Sueca

Demà, 14 d'octubre, a les 17 h, hi ha convocada una manifestació a Sueca, per l'anunci de la Conselleria d'Educació de privatitzar el CEIP Carrasquer, cedint 75 anys la gestió del centre educatiu a una empresa privada. Este model de gestió no és nou, és el que s'està practicant a la sanitat pública valenciana i que tantes comunitats autònomes, governades pel PP, volen copiar. 

A la nostra comarca no serà l'únic centre educatiu en què s'aplicarà este model, perquè també estan el CEIP Severí Torres, de Castelló de la Ribera, i el CEIP Santa Bàrbara, de Benifaió. 

Són tantes les ganes de retallar per estalviar diners que fiquen l'estisora en serveis bàsics -educació, sanitat...-, en serveis pròxims als ciutadans i ciutadanes d'a peu, que viuen de la seua nòmina i paguen els seus impostos. El deteriorament d'esta classe de serveis públics, que administren el benestar social i milloren la percepció de qualitat de vida, seran els primers àmbits a patir manca de recursos, intervenció de pressupostos i, en molts casos, desaparició física i estructural; la qual cosa significarà que si es perd, després d'haver lluitat per aconseguir-los, es tardarà molts anys a recuperar-los, perquè amb ells es perdrà també la cultura social vinculada a eixa prestació.

Arran d'estes privatitzacions, ens assalten molt dubtes. Després de la privatització, el centre educatiu continuarà prestant un servei públic? Què passarà amb el valencià? L'arraconaran perquè no garanteix beneficis econòmics ni és un ítem en les estratègies de marqueting? Quan es parla de qualitat educativa, compartim definició amb una empresa que avalua el rendiment industrial segons altres paràmetres? Farà servir la Conselleria d'Educació les privatitzacions de centres educatius públics per a castigar aquelles comunitats educatives més crítiques amb la seua política educativa?.

Si voleu mantindre-vos informats, cliqueu en este enllaç http://apamacarrasquer.blogspot.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada