dijous, 3 de març del 2011

Tot a punt per a la 8a Nit d'Escola Valenciana

L'informatiu, 3/03/2011

El teatre Calderon d'Alcoi acollirà este divendres l'acte de celebració, al qual assistiran més de mig miler de persones, i el Betlem de Tirisiti, el Babaclub, el Canal Super3, Francesc de Paula Burguera i Empar Granell rebran els guardons per la seua tasca de promoció del valencià.

Demà divendres, 4 de març, Escola Valenciana celebra la seua Nit —la celebració més important de l'entitat al cap de l'any— a Alcoi, dedicada enguany a Enric Valor. Durant la cerimònia es lliuraran els guardons d'Escola Valenciana a la promoció del valencià. Enguany, els guardonats són el Betlem del Tirisiti, el Babaclub, el Canal Super3, Francesc de Paula Burguera i Empar Granell, a títol pòstum. També es presentaran les Trobades d'enguany i el seu lema, relacionat amb l'escriptor de Castalla.

I és que enguany, quan s'acompleix el centenari del naixement d'un dels nostres escriptors de referència, Enric Valor, i Escola Valenciana ha volgut homenatjar i difondre l'obra de l'autor de Castalla i el punt de partida serà la Nit, amb un espectacle coordinat per la companyia teatral La Dependent, conduït per la periodista alcoiana Reis Juan, i en el qual actuaran els grups musicals Arthur Caravan i Bot de núvol, que comptaran amb les coreografies del grup de dansa Guawasi.

L'espectacle, coordinat per la companyia teatral La Dependent, estarà conduït per la periodista alcoiana Reis Juan, i hi actuaran els grups musicals Arthur Caravan i Bot de núvol, que comptaran amb les coreografies del grup de dansa Guawasi

Després de l'espectacle es procedirà a l'entrega dels guardons als premiats d'enguany. Babaclub (TVV) i Canal Super 3 (TV3) rebran el de l'Ús Social del Valencià, per la "gran rellevància la tasca que ambdues cadenes han fet durant els darrers 20 anys en l'àmbit de la programació infantil, que es fa i s'ha fet sempre íntegrament en valencià". Empar Granell es durà el guardó a la Trajectòria Individual, ja que, com a secretària i vice-presidenta que ha sigut de Escola valenciana, "amb la seua energia ha fet que es creara una de les entitats més potents de la nostra federació", apunta l'organització.

Finalment, els guardons Extraordinaris, recauran en el Betlem del Tirisiti i Francesc de Paula Burguera. Del Betlem de Tirisiti, Escola Valenciana apunta que, com a "manifestació cultural i tradicional viva, amb un valor històric i antropològic inqüestionable, transmet des de finals del segle XIX a multitud d'espectadors un costumari de la nostra societat des de la ironia i l'humor". A Francesc de Paula Burguera, el premien "per la seua rica i exhaustiva trajectòria política, periodística i literària, que ha enriquit el nostre bagatge cultural i la promoció que sempre ha fet respecte al nostre tret d'identitat més important, el valencià".

A la Nit d'Escola Valenciana assisteixen representants institucionals, culturals i polítics valencians entre els quals s'esperen l'alcalde d'Alcoi, Jordi Sedano; el secretari general del PSPV-PSOE, Jorge Alarte; el síndic de Compromís, Enric Morera; el diputat d'EUPV, Lluís Torró; el secretari general de CCOOPV, Paco Molina; el portaveu d'Intersindical Valenciana, Vicent Mauri, i el vicepresident de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Manel Pérez Saldanya, entre molts altres. En total es preveuen més de 400 assistents.

Una vegada finalitzat l'acte tindrà lloc un sopar a l'Hotel AC i un espectacle anomenat la Nit de la Nit, on actuaran Xavi Castillo, Inèrcia i Pasqu Selector. Fins ara, la Nit d'Escola Valenciana ha viatjat ja a València, el Puig, Alzira, Xàtiva, Godella, Calp, Castelló i ara a Alcoi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada