dimecres, 2 de febrer del 2011

125.000 aspirants al Sambori

Levante-EMV. 2/02/2011

El concurs escolar de literatura en valencià superarà els 115.000 participants de 2010

El premi Sambori bat records. La XIII edició del guardó escolar de literatura en valencià arribarà als 125.000 participants, segons es va anunciar ahir en la presentació de les bases de 2011. Uns 90.000 seran de la Comunitat Valenciana i al voltant de 30.000 vindran de Catalunya i les Illes Balears. En les darreres edicions el certamen no ha parat de crèixer fins aconseguir l'any passat 115.000 treballs presentats, 85.832 alumnes de 575 centres educatius de la Comunitat Valenciana i uns 30.000 de Catalunya i de les Illes Balears.

Per aquesta XIII edició s'han repartit per totes les comarques 6500 cartells i 16.000 díptics. El termini de presentació de treballs a la fase comarcal serà el proper 12 de febrer. Posteriorment els guanyadors comarcals passaran a la gran final de la Comunitat Valenciana, que se celebrarà el dia 28 de maig a la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

Des de fa dos anys el premi Sambori arriban a tots els nivells educatius, des de les escoletes fins a les escoles d'adults, passant també per les universitats i per les escoles d'idiomes. El concurs, segons la Fundació Sambori, organitzadora del certamen, "té l'objectiu de promoure i difondre l'ús del valencià dins l'àmbit educatiu, a més d'incentivar la creativitat artística i imaginativa de les xiquetes i els xiquets".

El president de la Fundació Sambori, Josep Chaqués va destacar que és important que "un dels premis literaris amb més participació del món siga en valencià" i va animar a que "tots els actors valencians treballen des del seu camp en la defensa de la llengua". El president d'Escola Valencia, associació que fa 13 anys va crear el premi, va assenyalar que "el Sambori demostra que el valencià no té color polític" i va convidar a la societat valenciana a sumar-se a "una gran ofensiva per la llengua on hi hem d'estar tothom".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada