dimarts, 21 de desembre del 2010

ESCOLA I INTERSINDICAL ACORDEN SUMAR ESFORÇOS PER AMPLIAR EL MOVIMENT EN DEFENSA DEL VALENCIÀ


Escola Valenciana i la Intersindical Valenciana han mantingut hui una reunió on han acordat sumar esforços per generar un moviment ampli de suport al valencià.  De moment, han acordat engegar una comissió oberta a altres agents per dissenyar una gran campanya “sense precedents” a favor del seu ús social i de promoció de l’ensenyament plurilingüe en valencià a partir del 2011. Al mateix temps Vicent Maurí ha animat els partits polítics a “formalitzar un pacte per allunyar la llengua de la confrontació”, tal i com va proposar Escola Valenciana fa uns dies. 
Hui s’han reunit a València dos dels agents més  representatius del camp de l’ensenyament valencià, el sindicat majoritari i l’entitat cívica que reuneix milers de persones en defensa de l’ensenyament en valencià de qualitat. A la reunió han assistit Vicent Moreno i Àngel Martí, president i gerent d’Escola, respectivament, i Vicent Maurí, Adel Francés i Rafa Reig, per part del Secretariat de la lntersindical Valenciana. L’educació ha estat protagonista. Escola Valenciana i Intersindical Valenciana han apostat per oferir un discurs unitari: l’ensenyament en valencià com a eina més eficaç per assolir el bilingüisme i caminar cap al plurilingüisme.  En aquest sentit les dues entitats han animat a la resta de la comunitat educativa a sumar-se al debat, donat que “cal continuar treballant per actualitzar conceptes, per respondre als reptes  de l’ensenyament el segle XXI”.
De moment, la Intersindical Valenciana ha apostat també per crear una comissió conjunta per multiplicar l’ús social, l’ús en les administracions públiques i la promoció de l’ensenyament en valencià, i també per aportar noves idees que actualitzen el sistema educatiu cap a una generalització dels programes d’ensenyament en valencià que garantitzen una competència trlingüe dels alumnes.
Les dues entitats consideren necessari treballar per tal que el valencià siga una llengua normalitzada en el conjunt de les Administracions Públiques i en RTVV per a donar compliment a la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià.
En aquest camí tant Escola com Intersindical han destacat que cal obrir una etapa on el moviment de defensa es regenere i s’amplie. “El futur del valencià no pot continuar sent un debat a propòsit del 9 d’octubre, 23 novembre o 25 d’abril, hem d’anar més enllà”, ha destacat el nou president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno. Aquest ha afegit que “cal avançar en la transversalitat de la llengua, que ha de tenir defensors en totes les opcions polítiques, però defensors que aporten quelcom concret i  útil”.
Com ho va fer Escola fa uns dies, la Intersindical ha animat els partits polítics a “formalitzar un pacte per allunyar la llengua de la confrontació electoral”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada