divendres, 12 de novembre del 2010

La presentació de la 26 Trobada de Llombai fou un èxit

El passat dimecres, 10 de novembre, tingué lloc la presentació oficial de la 26 Trobada de Llombai que se celebrarà el 17 d'abril de 2011. Amb este acte es pretenia donar a conéixer l'oferta de la Trobada als assistents, principalment pertanyents a centres educatius i entitats culturals i socials de les rodalies i del Marquesat, informar de la creació d'una comissió organitzadora, que es constituirà el proper dia 15 de novembre, i difondre el significat de les Trobades a la comarca de la Ribera.

L'acte va estar presentat pel regidor d'Educació i Cultura de Llombai, Marc Manchano, el qual va moderar les successives intervencions dels membres de le mesa. Marc va prendre també la paraula per referir-se a com ha anat forjant-se la idea de fer la Trobada de la Ribera a Llombai.

Joan Cortés, president de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera, amb l'ajuda d'un power point, va fer una exposició en què va repassar l'oferta de la Trobada i va detallar aquelles qüestions de l'organització de la Trobada que es farien visible durant el calendari d'activitats programades a Llombai. Va fer servir el seu torn de paraula per contar l'origen de les trobades a la comarca i com, i per què, constitueixen una eina de recuperació i dignificació del valencià, no sols a les aules sinó a la resta d'àmbits socials, econòmics, culturals i polítics. Després va fer especial menció a l'esforç i a la implicació dels claustres de professors i de les APAs en la creació i mantiment dels programes d'ensenyament en valencià durant els darrers 25 anys de vida de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià.

Per acabar, David Cervera, Alcalde de Llombai, va animar la gent de Llombai i de la resta de la comarca perquè participaren en la 26 Trobada. Les seues paraules foren paraules de suport a la normalització del valencià i per expressar que, en la mesura de les seues possibilitats, l'Ajuntament de Llombai aportaria el seu gra d'arena a esta tasca.

En el transcurs de l'acte, es va presentar el disseny, encara provisional, del logo de la 26 Trobada de Llombai.

Al final, es va procedir a firmar el conveni entre l'Ajuntament de Llombai i la Coordinadora de Centres d'Ensenyament enValencià de la Ribera, que fou aprovat en l'últim ple municipal del mes de setembre de 2010, en el qual es recullen les condicions, la infraestructura necessària i el pressupost que s'utilitzarà perquè la Trobada de Llombai puga fer-se realitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada