dijous, 18 de novembre del 2010

La 26 Trobada de la Ribera canvia de data

El passat dilluns, 15 de novembre, vam tindre la primera reunió de la Comissió 26 Trobada de Llombai, en què es va procedir a constituir-la, concretar els àmbits de treball, repartir tasques i formar equips de treball i establir un calendari de reunions, les quals aniran intensificant-se a mesura que ens acostem a la celebració de la Trobada.

Per tant, és interessant també que als centres educatius de la comarca i a les entitats que participen habitualment en la Trobada de la Ribera vagen posant-se les piles, organitzant els equips que es faran càrrec de la confecció dels tallers, actuacions, paradetes i exhibicions de carrer que han d'intervindre en la 26ena edició de Llombai. L'ideal és que en cada centre o col·lectiu hi haguera una persona o dues que assumiren la tasca de coordinar la feina de dinamitzar la participació en la Trobada. Aquesta persona o persones serien les interlocutores amb la Coordinadora de Centres i la Comissió Organitzadora i podrien quedar-se com unes figures permanents per realitzar eixa tasca, adscrites al grup docent que organitza les activitats extraescolars, i reflectint la seua funció i competències en la PGA del centre o en l'acta corresponent, si es tracta d'una entitat social o cultural.

Bé, com anàvem dient, una vegada es va constituir la Comissió Organitzadora de la 26 Trobada, la primera decisió va ser canviar la data de celebració de la festa de la llengua, que passarà del dia 17 d'abril al 10 d'abril, és a dir, el diumenge anterior. La raó d'este canvi és que el 17 d'abril se celebra el Diumenge de Rams i esta festa religiosa té una vessant social i festiva molt important en certes poblacions riberenques i esta circumstància podria restar assistents. L'altra raó, és que, d'ajornar-se la 26 Trobada per raons metereològiques, celebrant-se el 17 d'abril, no es podria traslladar al diumenge següent perquè és la primera pasqua. En canvi, realitzant-se la Trobada el 10 d'abril, d'ajornar-se, podríem desplaçar-la al cap de setmana següent, és a dir, al diumenge 17 d'abril.

Properament, us aniran arribant als centres educatius i a les entitats socials les fitxes habituals perquè us pugueu inscriure en la 26 Trobada, així com, a poc a poc, informació sobre les característiques organitzatives i l'oferta global d'activitats.

1 comentari:

  1. De Joan Carles d'Algemesí: caldria aclarir que la vessant d'aquesta festa és a totes les poblacions no només a certes poblacions riberenques.La nostra cultura està enmarcada dins d'una tradició religiosa occidental que cal valorar o com a mínim respectar tant com a les altres.

    ResponElimina