dimarts, 8 de juny del 2010

Escola Valenciana i l’STEPV aconsegueixen que hui Alfonso Rus declare al jutjat nº2 de Xàtiva com a acusat per haver insultat i amenaçat el professorat en un acte del PP celebrat a Xàtiva l’any passat.

ESCOLA VALENCIANA I L’STEPV APORTEN PROVES PER A DEMOSTRAR QUE LES DECLARACIONS DE RUS ANAVEN DIRIGIDES AL PROFESSORAT VALENCIÀ

Aquest matí s’ha celebrat el judici al jutjat núm. 2 de Xàtiva on mestres i professors que són responsables comarcals de l’entitat Escola Valenciana, així com el sindicat majoritari de l’ensenyament, l’STEPV acusen el president de la Diputació de València i alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, de falta d’injúries i amenaces per les declaracions que va fer a la primavera de 2009 atacant verbalment i insultant el professorat valencià. 

Enmig d’una gran expectació, el judici ha durat quasi dues hores. Per part d’Escola Valenciana s’han presentat mestres denunciants de diverses comarques valencianes (el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, l’Horta, la Ribera, la Costera,  la Vall d’Albaida, el Baix Vinalopó, la Marina Alta, la Marina Baixa, l’Alcoià i el Comtat) encapçalats per Diego Gómez, president d’Escola Valenciana  i mestre a la Ribera, que a l’eixida del jutjat ha comentat: “el que hem fet ha estat donar-li una lliçó de democràcia al president de la Diputació de València perquè tots els mestres que hem estat hui al judici venim de bona part de les comarques valencianes i no només nosaltres ens hem sentit insultats, sinó que considerem que els insults van estar sempre dirigits al col·lectiu de mestres i professors que cada dia treballem per un ensenyament de qualitat al País Valencià”.

Per part de STEPV, Antoni Piera, membre del Secretariat Nacional del Sindicat, ha declarat en nom de l’organització, en tant que sindicat majoritari de l’ensenyament que va interposar denúncia en conéixer les declaracions de Rus.

Alfonso Rus ha afirmat que era la persona que havia emés aquests insults i a la pregunta del lletrat d’Escola valenciana: “considera apte per a la formació de l’opinió pública dir “gilipolles” als docents?” Ha contestat: “No”.

Des de l’acusació s’ha argumentat que els docents que han denunciat Alfonso Rus se sentien directament insultats perquè tots ells van participar el 25 d’Abril de 2009 a un acte al matí d’homenatge a la llengua i la identitat valenciana en Xàtiva i que duien una pancarta amb una fotografia del president Francisco Camps cap per avall. Per aquesta raó s’explica que les paraules: “Ixos que vullgueren posar-mos a mosaltros en el cap per avall, no anem a donar-los el gust, anem a rematar-los, anem a rematar-los”, que va dir Rus, anaven directament dirigides a ells i suposa atemorir un grup social, el del professorat. 

Per la seua banda, l’advocat del president de la Diputació de València ha explicat que “la palabra gilipollas no es insultante como por ejemplo puede ser la palabra ladrón” y Alfonso Rus en la seua defensa ha dit que “poner a Paco Camps boca abajo, yo les diría que si es boca abajo, el significado es asesino”. 

Per part de la defensa s’ha insistit molt en què les paraules del president de la Diputació de València anaven dirigides a tres professors que estaven davant del Palau de la Generalitat junt a un grup d’alumnes. Des d’Escola Valenciana es considera que aquesta argumentació està fora de lloc perquè “per a començar, entre la gent que protesta a un espai públic, com es reconeix qui són professors? porten algun traje que els identifique com a tals?”, han comentat fonts de l’entitat. Per a STEPV, Alfonso Rus ha tingut l’oportunitat de demanar disculpes públiques per aquestes declaracions, però en lloc d’això ha insistit en reafirmar-se durant el judici i va arribar a afegir, el passat 2 de maig de 2009, que “em vaig quedar a gust amb eixos pocavergonyes”.

L’advocat que representa els mestres que formen part d’Escola Valenciana i el que representa l’STEPV han sol·licitat la condemna a Alfonso Rus a la pena d’una multa de 20 dies a raó de 100 euros per dia per la falta d’injúries i la indemnització de 50 euros a cada denunciant. També ha sol·licitat la multa de 20 dies en raó de 100 euros per dia per la falta d’amenaces i la indemnització de 50 euros per a cada denunciant. Segons el afectats, “si la sentència fora favorable i condemnara el president de la Diputació de València per a nosaltres ja és suficientment simbòlic perquè suposaria que Alfonso Rus haurà de medir les seues paraules en el futur i mostrar una mínima educació i respecte als ensenyants”. 

La jutgessa té quinze dies per a dictaminar sentència però segons l’advocat d’Escola Valenciana, Miquel Badia,  “la jutgessa també pot allargar el termini de temps i no sabem cert quan s’emetrà”.         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada