dimarts, 2 de febrer del 2010

Escola Valenciana a París i Brussel·les


L’entitat participa a Expolangues (Paris) i a una conferència sobre diversitat lingüística (Brussel•les)

Demà comença a Paris Expolangues, la fira europea més important sobre recursos i noves tecnologies en l'aprenentatge de llengües, a més de ser el principal aparador europeu per a donar a conéixer les cultures i llengües del món.
La fira se celebra cada any en una ciutat europea i congrega uns 25.000 visitants i 200 expositors de 60 llengües i 20 països cada any. Està adreçada a professionals del món educatiu, editorials i institucions implicades en l'ensenyament i aprenentatge de llengües.
Enguany Expolangues se celebra a Paris del 3 al 6 de febrer i la nostra és la llengua convidada d'honor. L'organisme encarregat d'organitzar l'estand central d'Expolangues és l'Institut Ramon Llull que té com a finalitat la projecció exterior de la nostra llengua. Aquest organisme ha volgut involucrar també la Fundació Ramón Llull, a la qual pertany la Xarxa de Ciutats Valencianes. Segons van acordar els ajuntaments responsables d'aquesta Xarxa: "s'ha acordat que la presència valenciana a Expolangues anirà a càrrec d'Escola Valenciana, una entitat amb capacitat de mobilitzar i realitzar importants campanyes de dinamització lingüística arreu del País". Així mateix, també es comptarà amb la presència de les universitats valencianes a través de la Xarxa Lluís Vives.
Segons Diego Gómez, president d'Escola Valenciana, "per a la nostra entitat és molt important poder participar a Expolangues, ja que és un altaveu europeu per donar a conéixer les diferents iniciatives que realitzem en matèria de normalització del valencià i, a més, és un punt de trobada magnífic per a conéixer altres realitats i models d'actuacions d'entitats i organismes que treballen per la normalització d'altres llengües minoritzades d'Europa i el món, així com les diferents maneres de tractar el plurilingüisme educatiu".
A l'estand central de la fira s'exposaran i es repartirà informació sobre les diferents activitats d'Escola Valenciana i sobre els materials que edita l'entitat. Demà a la vesprada s'inaugurà oficialment la fira, on assistirà una comitiva de l'entitat encapçalada per Diego Gómez.
Així mateix, el divendres 5 de febrer, Jaume Fullana i Vicent Marzà, integrants de la Comissió d'Educació, presentaran els diferents projectes en matèria de plurilingüisme i ús social de la llengua que té Escola Valenciana al Pavelló del País Valencià de la fira. Serà a les 12 hores.
I a març...a Brussel•les

L'Aliança Lliure Europea, amb representació al Parlament Europeu ha organitzat una jornada a Brussel•les anomenada " Diversitat Lingüística: un repte per a Europa", on diversos experts reflexionaran el 4 de març sobre les llengües minoritàries a Europa, les llengües sense estat, la protecció de la diversitat lingüística , la política multilingüista de les institucions europees i les diferents realitats plurilingües europees.
Aquest serà el marc on participarà Diego Gómez, on presentarà i exposarà la situació sociolingüista del valencià tant en l'ensenyament com en la resta d'àmbits d'ús i les diferents iniciatives que duua terme Escola Valenciana en aquest sentit.
A la jornada també participaran representants gal•lesos, gallecs, bascos, alemanys, francesos i anglesos, entre d'altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada