divendres, 19 de juny del 2009

Festa de la campanya 'Obri la porta a les llengües': un acte testimonial carregat de convicció

Ahir, dijous, 18 de juny, la gent d'Escola Valenciana i un grup nombrós d'amics i amigues ens concentràrem davant el Palau de la Generalitat per a fer un lliurament simbòlic al president Francisco Camps, el president de tots els valencians i valencianes, d'una urna que contenia una mostra dels milers de targetes que li estan enviant amb la nostra campanya "Obri la porta a les llengües". Entre aquest centenar llarg de persones, hi havia representants coneguts de partits polítics, sindicats, organitzacions i entitats socials de fort arrelament al nostre país.

Aquesta campanya, vol denunciar públicament la situació d'estancament i, fins i tot, de boicot i reculament que pateix la generalització dels programes d'ensenyament en valencià als centres educatius valencians. Així mateix, volem denunciar públicament que la política lingüística del govern valencià és un frau, una estratègia que en lloc de buscar el prestigi, la recuperació i la dignitat del valencià, persegueix l'objectiu de rebaixar-lo, d'envilir-lo i d'humiliar-lo. Per això, Diego Gómez, president d'Escola Valenciana, va exigir, com a únic camí per a eixir d'aquesta dinàmica regressiva, la dimissió del conseller d'educació Alejandro Font de Mora, ja que la seua gestió al davant de la conselleria ha estat nefasta per al valencià i per al sistema educatiu valencià.

És una circumstància coneguda per la societat valenciana que Rita Barberà, alcaldessa de València, va prohibir l'ús de megafonia i de pantalles gegants en aquest acte reivindicatiu d'Escola Valencia, tot i que comptava amb els permisos pertinents de la Delegació de Govern. El seu va ser un intent histèric de boicotejar una concentració que representava moltes veus, molts milers de valencians i valencianes que rebutgen el talant incívic dels nostres governants. L'actitud de l'alcadessa de València denota el seu baix perfil democràtic, en peu de guerra amb qui no combrega amb les idees i els fets del PP.

Ací baix, teniu, un reportatge fotogràfic, bastant desordenat, de la festa.






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada